Skip navigation

Proč každá pátá žena najde lásku na internetu

Poslední aktualizace: 11 července, 2016

Pokud se ples pro nezadané ve Vašem městečku o 9.000 obyvatelích (z nichž třetina je dvakrát starší než Vy nebo o polovinu mladší než Váš malý bratránek) koná pouze jednou ročně, budete muset přijít na jinou fintu, jak si najít nového chlapa! Dobrá zpráva: internetová seznamka Vám doširoka otevírá brány k celé síti nezadaných, jejichž společným cílem je najít si budoucí přítelkyni nebo dokonce ženu svého života! Na internetových seznamkách najdete profily všeho druhu: nadržené šílence, které budete muset odhalit a vyhnout se jim, motýlky přeletující z květu na květ, nesmělé stydlíny, notorické lháře, věčně nerozhodné váhavce, ale také spoustu mužských, kteří jsou fajn, milí a zábavní, a nečekají na nic jiného, než na seznámení s děvčetem, jako jste Vy!

Internetové seznamky jsou kouzelné mosty, díky kterým se:

„Petr, 32 let, hnědé kudrnaté vlasy, hraje na kytaru, sbírá staré desky“, seznámí s… „Alenou, 29 let, blondýnka, choreografka, má ráda kino, koblihy a posezení s kamarádkami.“

Mají-li Petr a Alena velkou šanci, že si budou skvěle rozumět a zamilují se do sebe, je to proto, že internetové seznamky nejsou jen seznamy nezadaných, ale jejich posláním je vyhledat pro Vás vzácnou perlu podle Vašich vlastních kritérií výběru, Vašeho vkusu a toho, co máte v lásce rádi. Abychom shrnuli výhody oněch magických vrátek, bez nichž by se Petr a Alena i nadále nudili každý ve vlastním světě, místo aby jejich hormony tančily čardáš, přečtěte si našich 5 nevyvratitelných argumentů…

#1 Když jdete na ryby, lovte v oceánu, kde jich je plno!

Nemá totiž smysl zaměřit se na toho fešného bruneta, který každý den v závodce sedí proti Vám, ale nikdy si ho netroufnete oslovit. Na internetových seznamkách je jedna věc jistá: uživatelé tu nejsou proto, aby hráli mariáš! V supermarketu flirtování je výhodou, že je všechno jasné! Řekněme si to otevřeně: je přece jen praktické mít přístup k tak velké databázi lidí, kteří jsou nezadaní A ZÁROVEŇ se chtějí seznámit!

#2 Rychle přijdete na to, jak užitečné jsou filtry

Nemáte rádi svalovce s „pekáčem buchet“, velké blondýny nebo šachisty: není problém! Na stránkách Be2, Zoosk, Match.com a dalších si můžete nadefinovat kritéria výběru a sestavit si tak identikit dokonalého muže podle svých představ. Bude pak jen na Vás určit stupeň tolerance, nakolik profily možných kandidátů odpovídají Vašim představám. Tyto filtry jsou užitečné také tím, že s nimi ušetříte cenný čas, který pak věnujete zkoumání předností mužů, jejichž srdce se chystáte dobýt, ještě před první slibnou schůzkou…

#3 Když dostanete košem, nikdo se o tom nedoví

Hlavní brzdou seznamování je často strach z odmítnutí! Kdyby si totiž každý troufl někoho oslovit na ulici, aniž by riskoval, že ho oslovený pošle do háje, internetové seznamky by nikdy nevznikly! Takže ano, i když je seznamování na internetu méně „odvážné“ a možná i trochu „zbabělé“, nemluvě vůbec o „nedostatku romantiky“, nelze popřít, že je přece jen snazší vrhnout se do vody ukrytá za profilovou fotografií (svou vlastní a z poslední doby) s tím, že můžete utrpět desítky odmítnutí, než Vás někdo konečně pozve na rande!

#4 Ušetříte

Oblečení, kadeřník, šminky: víte, proč Vás seznámení na internetu nakonec přijde levněji? Prostě proto, že fáze průzkumu probíhá v teple domova, v pyžamu na vlastní pohovce. Než se pustíte do prvních kontaktů, nemusíte se ani osprchovat! Znamená to, že sázíte všechno na první osobní setkání, ale již v tomto stadiu máte o 25% větší šanci na úspěch, a tedy na to, že se Vám investice do řasenky a spodního prádla vyplatí: bezva, ne?

#5 Po každém pokusu dvojnásob zkušeností

Protože jste poprvé nepředvídala osudnou otázku „a co jinak děláš“ nebo „jakou divočinu plánuješ na víkend?“, když musíte jet k babičce a hlídat své kamarádce Janě kočku… Zkrátka a dobře, u internetového seznamování je první kontakt více než kdy jindy zásadní a bude z 90% určující pro Váš další potenciální vztah. Při druhém pokusu už možná nebudete plánovat, že svého potenciálního partnera pozvete na grilovačku, abyste pak zjistila, že je vegetarián: čím více se v seznamování na internetu cvičíte, tím větší děláte pokroky! Hromadíte zkušenosti a pak jednoho dne před sebou budete mít toho pravého a budete mít v ruce všechny zbraně k tomu, abyste ho uzemnila… svým šarmem!

Tento web využívá soubory cookie, aby vám umožnil lepší prohlížení obsahu. Přečtěte si další informace o tom, jak soubory cookie využíváme, a jak můžete změnit nastavení.