Skip navigation

Podvodníci na internetových seznamkách

Poslední aktualizace: 11 července, 2016

Již řadu let mají internetové seznamky čím dále tím větší úspěch, všichni uživatelé internetových seznamek však stojí před skutečným problémem: jak můžete přesně vědět, s kým komunikujete, a jaké je riziko, že se seznámíte s někým nežádoucím, vyšinutým či dokonce nebezpečným?

Než se s osobou, s níž chatujete, setkáte osobně, musíte mít jistotu, že Vám nelže více, než je obvyklé. Je totiž lež a lež. Všichni uživatelé se často uchylují k drobným nevinným lžím, které hrají v jejich prospěch, a to je úplně normální. Ženy velmi často lžou o své váze: v průměru uvádějí hmotnost o 5 kg nižší než je skutečná, zatímco u mužů je průměrný rozdíl jen 2 kg.

Polovina všech uživatelů internetových seznamek lže o své výšce a čtvrtina o věku. To nejsou nijak nebezpečné lži, protože od reality nejsou vzdáleny na světelné roky. Jen jim umožňují se lépe „prodat“.

Odborníkům a sociologům se podařilo najít několik triků, jak na internetu odhalit lháře obojího pohlaví. Lhář nebo lhářka jen málokdy používá první osobu jednotného čísla: místo „já“ často říká „on“ nebo se vyjadřuje zcela neutrálně.

Zjistili také, že podvodník na internetu se často vyjadřuje v záporných větách a poskytnuté popisy jsou obvykle kratší a stručnější než u ostatních uživatelů.

Nakonec téměř každý na internetových seznamkách v určitém okamžiku lže, a to je lidské – odjakživa to bylo součástí hry namlouvání!

Nemusíte se ničeho bát ani mít pocit viny, pokud jste od své skutečné váhy odečetl(a) 3 kg! Nijak to nesnižuje Vaše charisma ani Vás to nečiní méně sympatickým(ou). Na internetu je část fantazie a část reality, Vy i ostatní uživatelé jste si toho vědomi, a právě v tom je půvab internetových seznamek…

Tento web využívá soubory cookie, aby vám umožnil lepší prohlížení obsahu. Přečtěte si další informace o tom, jak soubory cookie využíváme, a jak můžete změnit nastavení.