Skip navigation

První schůzka: prolomit ledy humorem!

Poslední aktualizace: 22 června, 2016

Všimli jste si někdy, jak dobře se člověk cítí, když se pořádně zasměje? My ano. Dobrý vtip ocení každý. Možná si je však člověk vždy nepamatuje… …což je škoda! Vtipem lze totiž skvěle prolomit ledy na schůzce. Téma článku týdne: Jak partnera rozesmát Proč to funguje tak dobře? Jak na to? Prozradíme vám všechny triky…

Bohužel nejsme všichni rození baviči… Být vtipní a rozesmát přátele není vždy tak jednoduché. Není na to nějaký tajný recept? Všichni bychom rádi byli těmi, kteří mají vrozený smysl pro humor a se kterými budou ostatní v pohodě.

Být zábavný je umění! Vědět, jak humor ukázat – to se opravdu počítá. Použití správného tónu nebo techniky prolamuje ledy. Nesmíme však být vulgární ani se dotýkat citlivých témat (i když trocha černého humoru někdy není od věci). Abyste partnera neúmyslně neurazili a nezkomplikovali si tak situaci, dali jsme dohromady několik tipů, které můžete při vhodné příležitosti vytáhnout z klobouku.

Je například lepší začít konverzaci stylem„Znáš ten, jak přijdou tři koťátka do baru?“ než „Nechtěla jsi někdy pracovat třeba v muničním skladu?“ – „A proč jako?“, – „No protože jsi fakt bomba!“ No dobře, záleží na situaci… ale stejně!

Většina schůzek se odehrává v barech, restauracích či kavárnách – místech příhodných pro vtipné poznámky. Obsluha, jídlo, pití atd. můžou být dobrým zdrojem humoru, který prolomí ledy. Nebuďte ale vulgární (máte působit rozmarně, ne marně).

Nejlepším způsobem, jak uvolnit napětí na první schůzce, zejména pokud člověk není rozený komik, je udělat si legraci ze sebe. Je to okouzlující, pokud se to tedy úplně nepřežene, a vysíláte tak pozitivní signál: pokud se rádi zasmějete sami sobě, ukazujete, že jste vyrovnaní, věříte si a nejste namyšlení. Udělat si legraci sami ze sebe pomůže vašemu protějšku se uvolnit – a kvůli tomu je přece tady!

Smích je nakažlivý Proto je to podle nás vynikající prostředek, jak zajistit úspěšnou schůzku. Bez ohledu na váš smysl pro humor je třeba zachovat lehkost a jednoduchost, a bez váhání vykouzlit úsměv na tváři protějšku, protože není lepší způsob, jak se lépe poznat, než skrze smích.

Smích hodně ulevuje od stresu… a to bez legrace!

Tento web využívá soubory cookie, aby vám umožnil lepší prohlížení obsahu. Přečtěte si další informace o tom, jak soubory cookie využíváme, a jak můžete změnit nastavení.