Skip navigation

4 tajemství namlouvání, abyste v letošním létě našli lásku

Poslední aktualizace: 11 července, 2016

Namlouvání můžeme vidět v praxi všude kolem nás: v kanceláři mezi kolegy, v kině mezi dvěma skvělými herci, v mailech zasílaných na internetové seznamce, na autobusové zastávce mezi dvěma cizími lidmi… Je zbytečné pokračovat, nepochybně už to ve Vás vyvolalo vzpomínku, ať už jste při tom byli aktivním účastníkem nebo jen divákem.

Některé z těchto scén namlouvání vedly k nádherné idyle, a jiné k pěknému… odbytí. Abyste se vyhnuli neúspěchu, je proto lepší ovládat alespoň základní pravidla svádění. Pozor! Nikdo po Vás nechce, aby z Vás byla karikatura Casanovy; takoví lidé tak dlouho sbírají srdce těch, které dobyli, a jako motýly si je špendlí do krabice s úlovky, až při tom ztratí své vlastní. Zde je tedy několik zásad, které je dobré mít na paměti, když si začínáte někoho namlouvat:

Namlouvání musí zůstat hrou, a ne bitevní strategií!

Pohlaví, po kterém toužíte, není nepřítel! Neútočíte na pevnost, ale na lidskou bytost, která má nejspíš citlivé srdíčko, s nímž musíte být schopni jemně zacházet. Když hned při prvním setkání přistoupíte k velkým a vážným vyznáním, buď objekt Vašeho zájmu uteče a budou to Lipany jako v roce 1434, anebo to bude drtivé vítězství jako u Sudoměře v roce 1420: pod náporem Vašeho šarmu se dívka změní v roztomilého, poslušného pejska… ale v konečném výsledku nepříliš přitažlivého.

Zkroťte svou přirozenost!

Někteří doporučují, aby při namlouvání zůstal člověk přirozený. Chcete-li však, aby Amorek zasáhl cíl, je lepší mu trochu pomoci… a nebrat si růžové ponožky s modrými puntíky hned na první rande! Na internetových seznamkách jsme často viděli profily, kde dotyční neváhali představit všechny své nedostatky s dodatkem „berte mě, jaký jsem, anebo nic“. Je třeba přijmout nepříjemnou pravdu: se všemi chybami Vás miluje pouze Vaše matka. Je to normální – často jsou to její chyby, které Vám předala…

Nejdříve se sám musíš mít rád, pak Tě budou mít rádi i druzí.

Pokud si Vy sám/sama nevěříte, jak Vám mají věřit jiní? Svádějte sám/sama sebe! Nový kus oblečení, nové auto povede k tomu, že se pochválíte, a nepochybně Vás pochválí i jiní… Protože svádění není jen pár hezkých slov a kytice červených růží: abyste se druhým líbili, musíte se otevřít světu, usmívat se, jít druhým vstříc tak, že zvýrazníte své přednosti, aniž byste uráželi nebo působili agresívně.

Přiznaný neúspěch je napůl zapomenut!

Přijměte neúspěch! Člověk, s nímž jste se seznámili na této internetové seznamce dle zájmů, nesplňuje Vaše sny princezny a místo krásného prince se z něj vyklubal žabák? Skutečnost může být někdy tak krutá… Nesnažte se ho mermomocí změnit na krásného prince, jděte dál! A příště nečekejte ani ropuchu, ani krásného prince; budete tak mít větší šanci, že potkáte skutečného muže.
Abychom to shrnuli, svádět druhého znamená především pracovat na sobě: mějte rádi sebe sama, napravujte své nedostatky a přijměte neúspěch. Když se těmito prostými, ale účinnými radami budete řídit, nikdo Vám už neodolá!

Tento web využívá soubory cookie, aby vám umožnil lepší prohlížení obsahu. Přečtěte si další informace o tom, jak soubory cookie využíváme, a jak můžete změnit nastavení.