Skip navigation

Jsem nezadaný/á: Jak se s někým seznámit?

Poslední aktualizace: 11 července, 2016

Téma je to tak široké, že je řada článků, blogů a internetových stránek pojednává různými způsoby, aby nakonec vždy poskytly několik rad, jak se s někým seznámit. Samozřejmě neexistuje skutečná „metoda“, neboť v životě hodně záleží na příležitosti; je však třeba přiznat, že hlavní proměnnou je motivace najít lásku. Někteří a některé mohou žít bez problémů sami, jiní mají skutečnou chuť a dokonce téměř potřebu být součástí páru.

Podívejte se na stručný přehled rad, posbíraných tu i onde, jak konečně potkat někoho, kdo Vám bude vyhovovat…

Být k seznámení motivován(a)

Na první pohled se to zdá samozřejmé, v řadě případů však člověk se samotou neskoncuje proto, že by chtěl, ale nutí jej k tomu společenský tlak, konvence, že v tomto věku a v této situaci je nutno žít v páru… Ano, existují lidé, kteří jsou sami šťastní a nepociťují (alespoň zatím) potřebu ani chuť najít partnera se vším, co z toho vyplývá.
Vše tedy začíná tím, co skutečně v hloubi duše chceme, abychom pak k této představě o milostném vztahu a závazku mohli směřovat. Mohli bychom Vám dávat všechny rady na světě, jak se s někým seznámit; pokud však sami nechcete, nic by to nezměnilo. Když už jste si jisti, co chcete, lze přejít do další etapy.

Vytvářet si (dobré) příležitosti

Člověk ráno vstane, jde do práce, večer přijde domů a je už příliš unavený, aby šel znovu ven. Život pracujícího člověka není snadný, a právě proto je nutná ona motivace, o které jsme hovořili, aby člověk vyrazil ven a setkával se s lidmi.

Pro seznámení s nezadanými, které ještě neznáte, jsou dobrým základem například večeře s přáteli: neříká se snad „přátelé mých přátel jsou i mými přáteli“? Tento typ akcí velmi výrazně zvyšuje šance popovídat si s lidmi naladěnými na stejnou vlnu jako Vy, protože už si rozumí s Vašimi stávajícími přáteli: bod k dobru!

Často si myslíme, že nejlepším řešením, jak se seznámit s novými lidmi, je vyrazit si do baru nebo nočního klubu. Samozřejmě se na těchto místech (a ostatně i kdekoli jinde) utvoří některé páry, jimž vztah vydrží, zároveň se však dá říci, že to nejsou ideální místa, kde se seznámit s partnerem na celý život: domníváme se, že toto prostředí, hluk a alkohol nejsou právě ideální kombinace pro navázání kvalitního prvního kontaktu.

Podle našeho názoru nutit se k návštěvě míst, která ve skutečnosti neodpovídají Vašim zájmům, také není nejúčinnější řešení, a v konečném výsledku není příliš motivující. Máte rád(a) umění, muzea: jděte na výstavu sám (sama) a neváhejte si povídat s jinými lidmi, kteří jsou tam sami (ano, nejste jediný(á) milovník umění, který(á) je nezadaný(á)). Navázat kontakt bude přirozeně snazší, protože pro něj máte základ – společného koníčka. Jste sportovec? Skupinová cvičení, případně v tělocvičně, jsou také příležitostí pro setkávání s lidmi! Může to fungovat se všemi koníčky, zájmy, činnostmi… Dělat něco sám (sama) neznamená být osamělý(á), právě naopak! Všechny nás to postrkuje směrem k druhým, nejen ve smyslu lásky, ale i přátelství, jde prostě o kontakt s lidmi. Témata k hovoru Vám v takovém případě chybět nebudou, to nám věřte!

Nesmíme však zapomínat na řešení, které je dnes nejvíce v módě: internetové seznamky!

Ano, ano, a ještě jednou ano: ve věkové skupině 20-35 let se najde jen málo lidí, kteří by mohli tvrdit, že seznamování na internetu nikdy nezkusili. Ať už to lidé chválí nebo zatracují, je to způsob jako každý jiný, jak si vytvořit příležitost k seznámení s nezadanými – prostě jen s použitím prostředků, které dnes máme k dispozici. Naši prarodiče měli plesy, my máme internetové stránky. Musíme se přizpůsobit, ne? Na začátku byly všechny internetové seznamky dosti obecné a míchaly dohromady všechny druhy lidí s řadou rozmanitých požadavků.
Dnes v této oblasti existuje segmentace a právě proto jsou seznamky čím dále tím účinnější, protože jsou zaměřeny konkrétně podle motivace nezadaných uživatelů. Ať už hledáte vážný vztah, známost jen na sex nebo mimomanželský vztah, najdete odpovídající seznamku, jejíž členové chtějí totéž co Vy. Co může být lepší? Nic Vám nebrání to zkusit, a pokud se Vám tento způsob zdá příliš vzdálený Vašemu pohledu na věc, pak se držte rad uvedených nad tímto odstavcem!

Na závěr…

Skutečný život nabízí příležitosti, kterých musíte umět využít; především si však musíte být jistý(á), co skutečně chcete, než se po hlavě vrhnete do společenských akcí všeho druhu. Pokud Vám v tom brání nesmělost nebo jiná podobná drobnost, zvolte internet a uvidíte, jak se v tomto prostředí budete cítit. Zkrátka, každý má přece někoho, kdo na něj někde čeká, ne? (Je to klišé, ale my tomu chceme věřit!)

Abychom Vám při hledání internetové seznamky, která je vhodná právě pro Vás, trochu pomohli, podívejte se na naše hodnocení seznamek.

Tento web využívá soubory cookie, aby vám umožnil lepší prohlížení obsahu. Přečtěte si další informace o tom, jak soubory cookie využíváme, a jak můžete změnit nastavení.