Skip navigation

Bezpečnost online randění: Jak je důležitá lustrace, než vyrazíte na rande

Poslední aktualizace: 7 září, 2017

Využívání online seznamek se stalo běžnou činností, pro mnoho nezadaných, kteří hledají partnera, dokonce denní rutinou.

Díky těmto platformám se můžete snadno seznámit s mnoha zajímavými a podobně smýšlejícími muži a ženami bez závazků, zažít nezapomenutelné chvíle i najít správného partnera.

Navzdory tomu, že šance najít někoho na dlouhodobý vztah je nezanedbatelná – zejména u webů orientovaných na vážné známosti – někdy se z online seznamování může stát opravdová noční můra.

Nejlepším příkladem je příběh , který se dostal před časem na stránky tisku. Novozélanďanka na dovolené v Austrálii si ve známé seznamovací aplikaci našla muže ze Zlatého pobřeží, ale nedopadlo to dobře, protože údajně zůstala zamčená (podle hlášení) v jeho bytě, odkud se snažíla utéct přes balkon. Bohužel spadla a zabila se.

Prolustrujte si své online protějšky a poznejte je trochu lépe

Online randění může být úžasný zážitek, a aby takové skutečně bylo, je naprosto zásadně důležité podniknout některá bezpečnostní opatření a zjistit toho co nejvíce o potenciálním partnerovi, než vyrazíte na první rande.

Vynikající nástroje pro lustraci někoho, s kým se chystáte vyrazit na rande, jsou nové technologie – zejména sociální sítě.

Důležitou stránkou je samozřejmě soukromí, ale v zájmu zajištění bezpečí je nejrozumnější partnera si vygooglovat a podívat se na jeho či její profil na sociálních sítích, jako je Facebook, Twitter nebo Instagram.

Můžete zjistit nejen to, zda je profil pravý, ale také jak se váš budoucí protějšek chová a jak komunikuje s přáteli a rodinou. Kromě toho se dozvíte také mnoho informací o zájmech, které lze později při osobním setkání využít k prolomení ledů.

Je však třeba to nepřehánět a zůstat diskrétní. Pokud jste si například pouze vyměnili telefonní čísla a nikoli odkazy na profily v sociálních médiích, neposílejte svému protějšku žádost o přátelství, protože mnoho lidí to spíš odradí.

Důvěřujte své intuici a setkejte se s protějškem z internetu na veřejném místě, kde bude hodně lidí

Pokud jste provedli odpovídající kontroly a pokud jste připraveni se sejít offline, je nutné zajistit pro své první setkání veřejné místo a říct známému nebo někomu z rodiny, kam jdete a s kým.

Důvěřujte svým pocitům. Pokud během setkání vycítíte, že něco není v pořádku, na nic nečekejte, zdvořile se omluvte a jděte pryč.

Vezmete-li si tyto bezpečnostní tipy k srdci, minimalizuje se riziko, že se rande zvrtne.

Tento web využívá soubory cookie, aby vám umožnil lepší prohlížení obsahu. Přečtěte si další informace o tom, jak soubory cookie využíváme, a jak můžete změnit nastavení.