Skip navigation

Jak se snadno zbavit nervů před prvním rande

Poslední aktualizace: 11 prosince, 2017

První rande. Tato dvě slova znamenají pro lidi, kteří aktivně hledají dlouhodobý vztah, opravdu mnoho.

Je to poprvé, co se setkáte s někým, kdo se třeba jednou stane vaším partnerem, pokud zapracuje chemie a bude vám spolu dobře.
Právě proto je mnoho lidí z první schůzky nervózní, mají se totiž setkat s člověkem, kterého doposud znali jen ze seznamky: Jsou pod tlakem, že to celé pokazí a přijdou tak o příležitost pokračovat v poznávání osoby, která jim přijde opravdu zajímavá a má velký romantický potenciál.

Je mnoho způsobů, jak se nervů zbavit a zajistit, že setkání bude probíhat tak hladce, jak se vám ani nesnilo.

Na následujících řádcích najdete seznam tipů, které značně sníží vaši nervozitu před prvním rande a pomohou vám užít si setkání naplno.

Naplánujte si , kam na první rande vyrazíte

Budete-li předem vědět, kam spolu půjdete, bude pro vás snazší si situaci předem představit. Získáte více času na přípravu a vklidu si vyberete, co si vezmete na sebe.

Zároveň ušetříte čas tím, že se nebudete zaobírat detaily, jako co od místa očekávat a jestli se tam budete cítit dobře.

Nejdůležitější na tom zároveň je, že se přímo při setkání vyhnete nekonečné únavné debatě „vyber místo ty; ne ty“. Místo toho se budete moci soustředit jen na osobu před sebou!

Jako vhodné místo zvolte podnik, kde si budete moci povídat a opravdu se lépe poznat.

Jsou-li pro vás drink u jednoho stolu a zajímavá klidná konverzace mezi čtyřma očima napoprvé trochu nepříjemné, můžete se rozhodnout pro aktivní rande, kdy se navzájem poznáte během zábavné aktivity.

Hlavní je, abyste si to oba užili a zároveň se lépe přirozeně poznali, místo přílišného přemýšlení, co byste měli říct či jak se chovat, abyste druhého „přesvědčili“, že jste skvělá partie!

Připravte si zajímavá konverzační témata

Spontánnost je často jedním z klíčových prvků romantiky a svádění, pokud ale v žádném případě nechcete, aby během setkání najednou nastalo trapné ticho, je praktické si dopředu připravit pár konverzačních témat, aby vše plynulo hladce.

Není třeba si připravovat celou konverzaci, ale rozhodně je dobrý nápad přijít s pár zajímavými tématy, pokud nechcete celý večer přemýšlet, „co řeknete dál“.

Snižte svá očekávání

Všichni sníme o tom, že potkáme pana Dokonalého nebo paní Pravou a často nás mrazí při představě lásky na první pohled, nejlepší je ale zůstat v klidu a mít realistická očekávání.

Budete-li o schůzce přemýšlet jako o příležitosti strávit příjemné chvíle ve společnosti někoho zajímavého, místo abyste se upínali k tomu, že najdete lásku svého života, bude pro vás mnohem snazší udržet nervy na uzdě a ukázat, jací opravdu jste!

Tento web využívá soubory cookie, aby vám umožnil lepší prohlížení obsahu. Přečtěte si další informace o tom, jak soubory cookie využíváme, a jak můžete změnit nastavení.