Skip navigation

Návod na to, jak přežít vánoce v páru

Poslední aktualizace: 19 prosince, 2017

Vánoce jsou za dveřmi.

Pro mnoho lidí je to kouzelné období, v němž se splní některé z jejich přání.

Pro většinu dospělých, zejména těch, kteří mají vážný vztah, je trávení vánoc s rodinou skutečnou výzvou.

V tomto návodu naleznete tipy, jak přežít vánoční oslavy v páru a s příbuznými Vašeho partnera. Připravte se, abyste zabránili vánoční katastrofě!

5 způsobů, jak přežít vánoce jako pár

1. Naplánujte a dohodněte se na vánočních akcích s Vaším partnerem

Vánoce jsou jako jízda na horské dráze, může se stát cokoliv!

Nejlepší rada na to, aby se vše událo hladce, je naplánovat s Vaším partnerem předem, jak budou oslavy probíhat.

Dohodněte se spolu na rozpočtu pro dárky, jídlo a ozdoby.

Neváhejte stanovit meze ohledně toho, co se koupí a které dárky jsou zbytečné. Upřímnost je klíčem k tomu, aby vztah fungoval!

Pokud slavíte vánoce doma, vytvořte si seznam hostů, který je spravedlivý, což znamená, že pozvete tytéž osoby z obou rodin.

Zajistěte, aby úkoly byly rozděleny rovnoměrně. Nenechte si ujít příležitost nachystat přípravy a vychutnejte si tento zážitek společně!

Pokud půjdete o vánocích do společnosti, dopřejte si čas, abyste se dohodli na způsobu, jak se rozdělíte, abyste každou akci oslavili.

2. Vyhněte se rozhovorům vedoucím k hádkám

Nejlepší strategií je nepouštět se do rozhovorů o tématech, která vedou k hádkám.

Politika je téma, které se u vánoční večeře stále opakuje. Takže se modlete, aby se lidi nerozčílili a aby vám konverzace nezkazila večer!

Nejlepší je užívat si hostinu a příjemné společnosti, aniž byste začali hádku.

Neshody kolem stolu během vánoční večeře mohou vést ke sporům s Vaším partnerem a negativně ovlivnit Váš vztah. Lepší je nepokoušet osud!

3. Mějte s Vaším miláčkem v záloze únikový plán

Vzájemná sounáležitost je klíčem ve vztahu a nejlepší způsob, jak to projevit, je během vánoční večeře.

Jestli budete mít dojem, že se blíží rodinná hádka, nejsmysluplnější je mít v záloze nějaká konverzační témata, abyste odpoutali pozornost k něčemu příjemnějšímu!

Může se hodit i únikový plán, když se návštěva prodlužuje do pozdních nočních hodin.

Vy a Váš partner se můžete třeba dohodnout na znamení – pohybem nebo klíčovým slovem – které bude znamenat, že jste svou povinnost splnili a je čas jít „o dům“ dál!

4. Dopřejte si čas věnovaný vám jako páru

Vánoce jsou časem, který trávíte a oslavujete s Vaší rodinou a přáteli. Je to však i ten pravý okamžik k tomu, abyste si jej užívali jako pár.

Využijte čas těchto volných dní k tomu, abyste je strávili s Vaší drahou polovičkou. Můžete svého partnera překvapit romantickým rande.

Zarezervujte nějakou akci, při níž můžete například relaxovat v lázních nebo si zamluvte masáž pro dva. Nebo si naplánujte něco akčnějšího, např. den na horách, abyste se potěšili pohledem na dechberoucí zimní krajinu.

Další nápad může spočívat v tom, že naplánujete krátkou návštěvu v jiné evropské metropoli a budete se procházet nádhernými vánočními trhy.

Venkovské statky jsou v tuto roční dobu také okouzlující!

Stále více párů se rozhodne strávit Silvestra na statku, z dosahu městského shonu, aby do vztahu vrátili kouzlo a vášeň.

Je to úžasný způsob, jak prohloubit Vaše partnerské pouto!

5. Vytvořte si vlastní vánoční tradice

Vánoce jsou oslavou tradic. Vy a Váš partner můžete využít příležitosti k tomu, abyste přišli s nějakou zbrusu novou vánoční tradicí.

Zvykem se například může stát romantický Silvestr nebo krátký výlet do jiného evropského hlavního města.

Co třeba vánoční večírky? Vánoční koledy mohou za chvíli nudit. Tak proč si nevytvoříte vlastní seznam vánočních skladeb?

Třeba objevíte u svého miláčka něco nového, například že se oběma líbí vánoční balady od Michaela Bublého, nebo že oba rádi tancujete, když vás nikdo nevidí na skladbu Last Christmas od Wham!, nebo když zpíváte nahlas All I Want For Christmas od Mariah Carey.

Spousta lidí využívá vánočních volných dnů k návštěvě kina.

Hodně párů rádo sleduje nějaký film, který byl uveden v tomto ročním období, například „Star Wars: Poslední z Jediů“. Jiní naopak dávají přednost intimnější filmové atmosféře – v pohodlí svého domova.

Domácí atmosféra sledování vánočního filmu, při němž se můžete k sobě tulit, může být součástí vaší nové tradice. Obzvlášť pokud k tomu vyberete speciální film.

Sledování „vašeho oblíbeného vánočního filmu“ se určitě stane vaším nejmilejším okamžikem v roce!

Tento web využívá soubory cookie, aby vám umožnil lepší prohlížení obsahu. Přečtěte si další informace o tom, jak soubory cookie využíváme, a jak můžete změnit nastavení.