Skip navigation

Měl by být věkový rozdíl problémem ve vztahu?

Poslední aktualizace: 27 dubna, 2018

Jaký má věkový rozdíl vliv na vztah? Přesně na tuhle otázku se hledala odpověď služba Elite Singles (eDarling) průzkumem u půl milionu svých členů. Podle této platformy pro setkávání lidí se u žen tolerance starších mužů s věkem snižuje, zatímco mladí muži spíše preferujístarší ženy.

Jaký věkový rozdíl by byl pro vás u partnera přijatelný?

Na tuto otázku se ptala studie 45 000 uživatelů online služby Elite Singles. Věk byl při navazování vztahu vždy důležitým faktorem.

Ale tím to nekončí, kolem věkového rozdílu v lásce se točí mnoho stereotypů… muži přece vždy preferovali mladší ženy, zatímco mladší ženy bývaly častěji se staršími muži.
Dokonalá shoda?

Možná to fungovalo někdy v minulém století, ale společnost se mění a stejně tak i stereotypy ohledně věkového rozdílu!

Mají singles ve středním věku největší štěstí?

Podle služby Elite Singles starší muži v průměru hledají partnerku o 11 let mladší… pokud by ji však nenašli, v průměru by se spokojili s partnerkou nejvýše o rok starší. Jak moc se tedy stereotypy mění?

Největší změna v trendech u mužů přichází od mladší generace. Muži mezi 20 a 29 lety preferují někoho staršího, ideálně mezi 3 a 6 roky.

Ve společnosti, která se pomalu posouvá k větší rovnoprávnosti, se zdá, že starší ženy si dokázaly vydobýt místo na stupních vítězů atraktivity navzdory věku. Odpovědnost a vědomosti, které přicházejí s věkem, zřejmě začínají přitahovat stále více mladých mužů!

U žen to však vypadá, že jsou i nadále raději tím mladším v páru. Ženy po 50 údajně uváděly, že preferují ideálně partnera o 6 let staršího, nejvýše však o 5 let mladšího! Stejný trend lze pozorovat u mladších žen mezi 20 a 39 roky, kde se ideální věkový rozdíl pohybuje mezi 8 a 10 roky. Začíná právě zlatý věk pro singles ve středním věku?

Podívejte se na naše hodnocení nejlepších online seznamek v České republice a najděte ten pravý portál k setkávání s lidmi při zohlednění aspektů, jako je věkový rozdíl!

Tento web využívá soubory cookie, aby vám umožnil lepší prohlížení obsahu. Přečtěte si další informace o tom, jak soubory cookie využíváme, a jak můžete změnit nastavení.