Skip navigation

Jak se vyhnout monotónnosti ve vztahu?

Poslední aktualizace: 27 dubna, 2017

Dlouhodobé vztahy nabízejí specifické radosti, ale když trávíte hodně času s jedném člověkem, je snadné sklouznout k rutině.

Nejlépe se dá předcházet nudě a vrátit vztahu jiskru tím, že začnete plánovat společná dobrodružství.Máme pro vás několik tipů, jak se vyhnout monotónnosti ve vztahu:

– Spontánní výlet

Buďte nepředvídatelní a jednou za čas překvapte svůj protějšek romantickým výletem. Rezervujte si lístky a leťte objevovat město, které jste vždy chtěli navštívit, odpočiňte si v lázních, jeďte se na venkov propojit s přírodou, pronajměte si apartmá na pláži a užívejte si dlouhé procházky na pobřeží.
Smyslem je odpočinout si od každodenního ruchu a shonu a samozřejmě udělat si jeden na druhého skutečně čas.

– Nové aktivity každý týden

Dobrý způsob, jak posílit vztah, je vyhradit si na milovaný protějšek pravidelný společný večer a naplánovat si na každý týden něco skvělého. Nápady si můžete poznamenávat do kalendáře. Nejlépe tak zajistíte, že vaše společné večery budou pro oba prioritou. Můžete se střídat, kdo bude který týden rozhodovat, co se bude dělat, abyste tak mohli oba překvapovat i nechat se překvapovat.

Jestli plánujete vyrazit si ven, můžete třeba na tříchodovou večeři v různých restauracích nebo na akce v muzeích. Jestli chcete zůstat doma, mohly by vás dobře zabavit deskové hry. Záleží na tom, abyste každý týden měli něco skvělého, na co se můžete těšit.

– Běžte ven každý sám a udělejte si nové přátele

Když spolu chodí ven páry, obvykle se stýkají se stejným okruhem přátel. Dobrý nápad je přidávat si do sociálního kruhu nové. Poznávání nových lidí vám pomůže objevovat nová místa.
Další klíčovou přísadou do nabourávání monotónnosti je někdy dát prostor jeden druhému a vyrazit každý sám. Bude se vám stýskat, ale o to větší radost budete mít, až se zase shledáte.

– Experimentujte spolu a polichoťte svému partnerovi

Rozhodně nejlepší způsob, jak do vztahu vrátit vášnivost, je dávat každý den najevo, že se o svou drahou polovičku skutečně zajímáte. Někdy je třeba partnerovi trochu polichotit a říct mu, jak vám na něm záleží.

A na závěr, nebojte se zkoušet společně novinky, a to nejen v ložnici. Pomůže to posílit váš vztah.

Tento web využívá soubory cookie, aby vám umožnil lepší prohlížení obsahu. Přečtěte si další informace o tom, jak soubory cookie využíváme, a jak můžete změnit nastavení.