Skip navigation

Internetová seznamka: Co byste nikdy neměli psát do zpráv

Poslední aktualizace: 3 října, 2017

Jednou z nejčastějších vlastností, kterou lidé vyhledávají u druhé nezadané osoby na seriózních internetových seznamkách, je upřímnost.

Budete-li se vyjadřovat jasně a přirozeně, budete mít při seznamování na internetu větší šanci uspět. Přímočarost vám ušetří čas při hledání vhodného partnera, musíte si ale být jisti, kdy a jak mluvit k ostatním na rovinu, a jako správný gentleman / správná dáma návrhy odmítat, když vás dotyčná osoba nezaujme.

Nedávno se na internetu objevil příběh o nezadaném muži, kterému byl zablokován přístup do seznamky Plenty of Fish poté, co hrubě odmítl jednu ženu.

Žena o něj projevila zájem a poslala mu soukromou zprávu, aby ho lépe poznala. Muže žena příliš nezaujala, protože neztělesňovala jeho ideál dokonalé partnerky.

Ale místo toho, aby ji odmítl slušně, použil v odpovědi jako důvod nezájmu slova, že on přece „vypadá dost dobře“ a ona nedosahuje jeho standardů, protože „jí je přes 30 a je tlustá“.
Spor se rozhořel ne proto, že muž neměl o ženu zájem a řekl jí to na rovinu, ale spíše kvůli konkrétnímu vyjádření, jakým ji odmítl.

Dávejte jasně najevo, co chcete, buďte však při tom k ostatním uživatelům zdvořilí

V podstatě všechny seznamovací platformy vám nabízejí možnost v kostce popsat, jací jste, co rádi děláte a jaký typ vztahu a protějšku hledáte.

To je nepochybně vůbec nejlepší příležitost, jak se dobře představit a ukázat, že budete tou nejlepší volbou mezi všemi dalšími nezadanými lidmi na dané seznamce. Seznamování po internetu je o tom, jak na vás ostatní působí, ale zároveň je důležité i to, jak vy působíte na ostatní.

Dobrou strategií pro seznamování po internetu je svůj ideální protějšek kladně popsat, rozhodně není dobré říkat, co nemáte rádi nebo snad nesnášíte!

Nejlepší způsob, jak napsat první zprávu nebo odpověď na internetové seznamce

V první zpráve se nejprve hezky představte a dejte najevo svůj upřímný zájem o danou osobu. Mějte ale na paměti, že ostatní uživatelé dělají to samé, pokud tedy chcete dosáhnout kladné reakce, snažte se nějak odlišit.

Při psaní zpráv popusťte uzdu své představivosti. Ukažte, že jste sebevědomý, zábavný a zajímavý člověk, se kterým je radost jít na schůzku. Buďte zvídaví a snažte se druhého co nejlépe poznat. Svůj názor vyjadřujte jasně a s respektem.

Dostanete-li zprávu od někoho, kdo úplně nezapadá do vašich představ o ideálním partnerovi, chovejte se k němu mile. I když vás totiž daný muž / daná žena možná fyzicky nepřitahuje, nikdy nevíte, jestli to třeba není začátek dlouhodobého přátelství.

Vždy však pamatujte na svůj cíl a mějte oči na stopkách, protože v moři internetového seznamování je mnoho ryb a někdo může ulovit právě vás, když to zrovna nejméně čekáte!

Tento web využívá soubory cookie, aby vám umožnil lepší prohlížení obsahu. Přečtěte si další informace o tom, jak soubory cookie využíváme, a jak můžete změnit nastavení.